Zomerlezen 12: De boekendokter

Aan het eind van de zomervakantie las ik De boekendokter van Thomas Blondeau en Roderik Six. Het boek verscheen in 2014, na het overlijden van Thomas, de enige echte boekendokter. Hij wist je te vertellen wat je moest lezen bij politieke keuzestress of een gebroken hart. Ik werd erg verdrietig van het boek, omdat je op elke pagina beseft dat hij zo prachtig over boeken kon schrijven, dat hij prachtige boeken kon schrijven, en dat hij er niet meer is.

De boekendokter geeft meer goede boekentips dan ik in een zomer kan lezen, maar één tip is beknopt, heftig en zeer het vermelden waard: de dokter geeft je ‘The Laughing Heart’ van Charles Bukowski te lezen als je het leven niet meer ziet zitten. (Geen zorgen, ik zie het leven heel erg zitten.)

Het is prachtig. Hieronder slechts een stukje.

 

Charles Bukowski

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.