In de media / signeren bij de boekhandel

Vrijdag 6 juni was de officiële lancering van Witter dan sneeuw. Bij Boekhandel Donner werd ik geïnterviewd door Miriam Piters, docent Nederlands en conrector, recensent bij Tzum, zie filmpje hieronder. Daarna heb ik een flinke stapel boeken gesigneerd: als je nu naar Donner gaat, dan ligt er misschien nog wel één…

En verder…

  • Voor de vroege vogels: zaterdag 12 juni ben ik te gast in radioprogramma Chris Natuurlijk van Radio Rijnmond. Dat is van 8 tot 9 uur en ik ben er wat later in het programma, om te praten over Witter dan sneeuw.
  • Zaterdag 12 juni signeer ik bij Van Gennep. Ik signeer op bestelling, niet live met een rij in de winkel, we volgen de coronarichtlijnen en dat zouden te veel mensen in de winkel zijn. Maar ook hier geldt: stuur een mailtje, dan kan ik zaterdag een exemplaar voor jou signeren. Let op: wil je een persoonlijk gesigneerd exemplaar, met je naam etc., of de naam van je geliefde, zet dat dan even in het mailtje erbij.
  • Op donderdag 17 juni om 16:00 uur ben ik aanwezig bij een online internationaal gesprek over het Nederlands wereldwijd, en wel specifiek over ‘imagologisch stereotypisme’: Centraal staat de beeldvorming over de Balkan en de invloed van politieke bewegingen op literatuur. Michelle van Dijk schreef Darko’s lessen over de Servische Darko die volwassen wordt in het heden van de Rotterdamse working class. Johan de Boose toont de kracht en kwetsbaarheid van Europa via Kroatië in zijn De poppenspeler en de duivelin. Emeritus-hoogleraar Jelica Novacovic (Belgrado) praat met deze auteurs en met Toni Bandov (Zagreb) over imagologie in literatuur. Aan tafel zit ook de winnaar van de Jan Brouwer Scriptieprijs: Niels Mulder. Hij schreef Literair ramptoerisme en redactionele bekentenissen. Over metafictie en balkanisme in De spelers (2009) van Manon Uphoff en Darko’s lessen (2017) van Michelle van Dijk. Geef je op met een mailtje en zet in je mail de datum van de sessie – je krijgt dan een link toegestuurd.
  • Zondag 6 juni (om 15.00 uur) UITGESTELD, NIEUWE DATUM VOLGT … ben ik bij Bosch & de Jong om te praten over Witter dan sneeuw en de female rebel als onmisbaar karakter in de literatuur – welke romans van female rebels móet je ook lezen? Meld je aan, dan krijg je een linkje en kun je meekijken en meepraten. Je kunt bij je aanmelding ook een gesigneerd exemplaar aanvragen.

Mijn boeken zijn zonder handtekening ook verkrijgbaar bij elke boekhandel. Koop lokaal, ga naar die gezellige boekwinkel bij jou in de buurt!

Leraren Nederlands stemden op hun favoriete female rebels voor de leeslijst:
dit werd de top 10.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.