Dichters in Delft

Zaterdag deed ik mee aan taalkunstfestival/dichterskroegentocht Dichter bij de Bar in Delft. In diverse kroegen, restaurants en zelfs in een boekwinkel (niet te geloven!) lieten dichters, poetry slammers, singer-songwriters en schrijvers hun teksten horen. Een geweldig evenement van Verzet de Zinnen.

 

Benjamin Koops
Benjamin Koops in de Blue Inn

 

Ik mocht steeds vijftien minuten voordragen met Benjamin Koops, die vele dingen doet (tekeningen, schilderijen, animaties, film, een band, eigen liedjes en ook nog iets in het onderwijs!), maar die middag zijn eigen liedjes zong. (Benjamin, ik was je nog een boektitel verschuldigd, het ging om Zeven minuten na middernacht van Patrick Ness en Siobhan Dowd.)

Ik las in elk blok een ander verhaal voor, een keuze uit de verhalen die ook wel online te vinden zijn. (Heb je een mooi verhaal van mij gehoord? Klik hier om nog eens terug te lezen!)

 

Michelle van Dijk Dichter bij de bar

 

Tussen de optredens keken we ook bij de anderen. Zo zag ik geweldige optredens van voorleeskampioen Lianne Collignon, dichters Jee Kast, en Daan Zeijen, en natuurlijk Ditmar Bakker en Mario van Megen, wat een combi in één blok – toch jammer dat ik de laatste dag met Von Solo daarbij heb moeten missen.

 

Lianne Collignon
Lianne Collignon

 

Ondertussen liet ik vele boekenleggers achter in Delft. (Schaamteloze zelfpromotie, dat is altijd even wennen!) De boekenleggers maken reclame voor mijn ‘boek-in-wording’ Darko – dus kom je voor Darko op deze site, klik hier en geef me een duimpje!
Na alle middagoptredens lazen de schrijvers en dichters elkaar voor. Mijn laatste bijdrage was het romantische verhaal ‘Vergeet deze affaire’, ook wel bekend als ‘de soa-kliniek’. Voor de liefhebbers: luister nog maar eens na. 

 

De boekenleggers
De boekenleggers

 

Voorlezen in Uit de Kunst, Delft
Voorlezen in Uit de Kunst, Delft

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.