Daarom staken we, deel 5: handig overzicht!

Op vrijdag 15 maart staakt het onderwijs. In alle sectoren is geld nodig om de werkdruk te verlagen. Niet iedereen kent het plaatje achter het kostenplaatje. Daarom plaats ik in aanloop naar de staking elke dag een eerder verschenen stuk van mezelf of een ander om duidelijk te maken dat actie nodig is. Vandaag: even alles op een rijtje. Wat, waarom, waar?

‘Het hele onderwijs schreeuwt om meer geld.’ Ellen van Gaalen van het AD sprak met vertegenwoordigers van alle sectoren in het onderwijs en zette alles op een rijtje.

Schreeuwen is dus precies wat we gaan doen op vrijdag 15 maart, om 12 uur. Tenminste 1800 scholen zijn dicht aanstaande vrijdag. En ook op scholen waar wél lessen en leerlingen zijn, zijn er deze week (en soms ook echt op vrijdag om 12 uur) lawaaiacties. Lawaai omdat we willen schreeuwen dat het beter moet. Applaus omdat leraren het verdienen. #geefjedocenteencompliment is een lieve manier om diezelfde leraren te steunen en er zijn nog meer ludieke acties. Maar er zullen ook boze ouders op het Malieveld zijn. Want wie heeft er ooit gevraagd om een vierdaagse lesweek?

De actieweek is al begonnen en via de hashtag #investeerinonderwijs zijn allerlei acties en berichten op de sociale media te vinden. Kijk ook hier voor het overzicht van de AOb.  

Toch even speciaal noemen: dat 3FM de actie steunt, niet alleen met een komische ‘vriendenopvang’, maar ook echt met stevige standpunten en argumenten, mag wel extra eervol vermeld worden. Lees het hier!

Ga staken! Ik zie je graag op vrijdag 15 maart op het Malieveld. Kun je er niet bij zijn? Doe mee op Facebook met de ‘Onderwijsstaking met hart en hoofd.’

Lees ook bericht 1: De 10 terechte klachten van de leraar.

Lees ook bericht 2: Ook als je niet naar het Malieveld kunt komen

Lees ook bericht 3: Brandbrief aan de minister

Lees ook bericht 4: wetenschappelijk en beroepsonderwijs staken ook!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.