DUIMEN VOOR DARKO

Darko’s lessen is de titel van mijn nieuwe boek: geef me een duim omhoog als je denkt dat dit een boek wordt dat je écht wel gaat lezen. Met deze duimpjes zoek ik een crowd (lees HIER: Crowdsupport: waarom?), maar je hoeft er geen cent voor neer te leggen. Ik wil alleen jouw duim omhoog:


Darko’s lessen is een boek dat nog niet in de winkel ligt, nog geen uitgever heeft, zelfs nog niet af is. Maar ik heb jouw steun nodig. Een duimpje omhoog omdat je vindt dat ik tof schrijf. Omdat je de verhaallijn nu al misselijkmakend mooi vindt. Omdat je nu al verliefd bent op Darko. Omdat je verliefd bent op mij. Omdat je vindt dat ik mooi voorlees. Omdat je nieuwsgierig bent.

Dan schrijf ik door. Voor jou.

Lees de laatste berichten over Darko:


Het verhaal & meer info

Het verhaal

Darko (20) reisde altijd al van land naar land, van dorp naar stad, om ergens een veilige plek te vinden. Als je het geluk niet vindt, dan moet je ergens anders zoeken. Misschien begon zijn moeder er al mee toen ze hem meenam, van Servië naar Nederland. Maar wat als je het geluk eindelijk gevonden hebt? Hoe houd je het vast?

Hij heeft een relatie met Janna, die bijna vijftien jaar ouder is en vooral last heeft van de luxeproblemen van deze tijd: keuzestress, verveling, een leven als Bridget Jones. Sinds ze Darko kent, is haar probleem vooral dat zij een lerares is en dat hij haar leerling was. Darko werkt zich te pletter om genoeg te verdienen, om een diploma te halen; de tegenstellingen zijn enorm en dat maakt hun liefde niet zozeer onmogelijk of verboden, maar wel… kansarm.

In dit verhaal wordt Darko volwassen in het heden van de Rotterdamse working class met de onvermijdelijke pijn van een ongelijke liefde (maar liefde is altijd ongelijk), met de herinnering aan Servië in de jaren negentig.

Meer info

Binnenkort: een voorpublicatie? Hoe het allemaal begon? Hoe het schrijven gaat? Vraag wat je wilt weten in de reacties hieronder.

In 2015 wil ik van dit verhaal een boek maken! Het heeft nog veel tijd en liefde nodig, maar ook: een uitgever. Ik wil geen uitgave in eigen beheer, via on-demand of andere duistere ‘uitgeverijen’, ik zoek een literaire uitgever die in dit boek en in mijn werk gelooft. Alle suggesties om mij verder te helpen, zijn welkom. En heel veel duimpjes, dus deel ‘Darko’ met je vrienden.


11 reacties op ‘DUIMEN VOOR DARKO

  1. Ik heb al vaker wat van je gelezen. Je schrijft goed, mooi en pakkend. Ik hoop voor je dat je droom voor 2015 uitkomt. Je hebt absoluut talent, ik wil meer lezen!

    Like

  2. Mijn duimpje omhoog heb je alvast te pakken, Michelle. Ik heb afgelopen week een fragment mogen lezen op Editio (waar ik helaas niet kon liken) en dat smaakt naar meer. Ik blijf jou en Darko volgen 🙂

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.